Stuur een e-mail

Yoga Mat – Nu ook in de UNGO shop

Yoga Mat – Nu ook in de UNGO shop
09/05/2015 TEAM UNGO

Een goede Yoga Mat is onmisbaar voor iedereen! En aangezien het merendeel van onze oefeningen op de grond plaatsvindt leek het ons een goed idee om deze matten ook in onze UNGO shop op te nemen. Maar welke Yoga Mat is dan het meest geschikt? Er zijn zoveel verschillende soorten en kwaliteiten dat die keus nog niet zomaar gemaakt is.

Yoga Mat Manduka - UNGO

Wat willen we in ieder geval niet? Een Yoga Mat die niet duurzaam is, van slechte kwaliteit is of duurder is dan nodig is voor onze klanten. Zodoende kwamen we al gauw in de hoek van de eco matten terecht. Duurzame matten van goede kwaliteit en nog steeds voor een betaalbare prijs. Vandaar dat wij uiteindelijk hebben gekozen voor de matten van Manduka, een gerenommeerd bedrijf met oog voor de natuur en welzijn van de mens. Daarbij hebben ze productlijn van compleet ecologisch verantwoorde Yoga Matten. Helemaal goed dus! Zie hier ons nieuwe assortiment, de Manduka eKO Lite Yoga Mat in 3 verschillende kleuren.

 

UNGO Yoga Mat Productlijn

Eigenschappen Yoga Mat

De Manduka eKO Lite® Yoga Mat is milieuvriendelijk geproduceerd en volledig biologisch afbreekbaar. De yogamat is gemaakt van natuurlijk boomrubber en biedt ultieme grip, zelfs onder de meest zweterige omstandigheden.

De Manduka eKO Lite® Yogamat is 180cm lang / 61cm breed / 4mm dik

De Manduka eKO yogamatten zijn geproduceerd volgens het cradle to cradle principe. Dit houdt in dat alle afvalstoffen die zijn vrijgekomen bij de productie van de matten is verzameld en gebruikt in de productie van andere materialen. Daarnaast zijn de matten volledig biologisch afbreekbaar. Er is dus geen restafval.

De 3-lagen technologie zorgt voor een optimale combinatie van grip en duurzaamheid.

Bovenlaag
De oppervlaktestructuur zorgt voor optimale grip. Door de gesloten celstructuur trekt het zweet niet in de mat, waardoor bacteriën geen kans krijgen zich te ontwikkelen. Dit zorgt voor een betere duurzaamheid.

Onderlaag
De dikkere onderlaag met open celstructuur zorgt voor demping en optimale ondersteuning van het lichaam.

Middenlaag
Rekbestendig en gemaakt van biologisch afbreekbaar katoen en polyester. Deze laag bindt boven- en onderlaag samen door middel van een verhittingsproces. Dit voorkomt het gebruik van giftige lijmen.

Ecologisch en natuurlijk afbreekbaar, zonder Amazone geoogst boomrubber, schuimmiddelen en AZO-kleurstoffen.

De Manduka eKO Lite® yoga mat;

  • is gemaakt van natuurlijk boom rubber – niet uit het Amazone-woud
  • is de meest duurzame, milieuvriendelijke yogamat
  • is gedurende drie jaar ontwikkeld door yogaleraren
  • bevat geen giftige PVC weekmakers of schadelijke kleurstoffen
  • is 99% latexvrij, dus ook veilig te gebruiken voor mensen met een latexallergie.

Specificaties Yoga Mat

Materiaal:
natuurlijk rubber
Formaat:
180cm lang / 61cm breed / 4mm dik
Gewicht:
2,04 kg.

Gebruik en onderhoud Yoga Mat:

De eKO mat kan het best gereinigd worden met een natuurlijk schoonmaakmiddel. Manduka adviseert om de mat schoon te maken met een 50/50 oplossing van water en natuurlijk azijn of de kant en klaar oplossing van Manduka, de Manduka Mat Restore. Spoel de mat vervolgens af met kraanwater. Stop de mat niet in de wasmachine omdat dit het biologisch afbreekproces zal versnellen. Als de mat nat is kan je deze het beste eerst laten drogen alvorens op te rollen.

Let op: Stel de mat niet onnodig bloot aan grote hoeveelheden zonlicht. Dit kan het oxidatieproces versnellen en de samenstelling van de mat veranderen waardoor hij zijn unieke eigenschappen verliest.

Wij geloven dat ontspanning van lichaam en geest ons helpt de juiste keuzes te maken in het leven. En dat je met simpele middelen grote resultaten kunt bereiken. Tijd voor ontspanning.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.