Stuur een e-mail

Massagebal: de ideale doe-het-zelf massage

Massagebal: de ideale doe-het-zelf massage
15/02/2015 TEAM UNGO
Massagebal de ideale massage - UNGO

Er zijn ontzettend veel verschillende massageproducten op de markt en vaak blijken het dure en/of onhandig grote werktuigen. En dat terwijl er goedkopere alternatieven zijn. Eén van de meest effectieve producten blijkt nog steeds een simpele rubberen bal te zijn. Wereldwijd wordt de Lacrosse bal gebruikt als massagebal. Ja je hoort het goed, een Lacrosse bal, van die sport met die vangnetjes :-). Deze bal leent zich er uitstekend voor om als massagebal door het leven te gaan. En wordt door velen zelfs fijner ervaren dan ‘echte’ massageballen of de veelgebruikte tennisbal. Daarnaast is de massagebal een zeer effectieve Triggerpoint bal.

Voordelen van een goede massagebal

Makkelijk in gebruik
Je kan de bal thuis, op kantoor en in de sportschool gebruiken.
Het gebruik van de massagebal is eenvoudig en voor iedereen goed uit te voeren. Bekijk een aantal oefeningen.

Makkelijk mee te nemen
De bal is iets kleiner dan een tennisbal en niet zwaar dus je neemt hem zo mee in je tas.

Goedkoop en duurzaam
De bal is goedkoop in aanschaf, maar duurzaam in gebruik. De sterke massieve rubberen bal gaat jaren mee.

Zéér effectief
De bal kan op veel plaatsen op het lichaam gebruikt worden en de werking is snel merkbaar. De spierspanning neemt binnen enkele ogenblikken af.

Beter dan een tennis- of squashbal
De grootte en hardheid van de bal is cruciaal. Dat bepaalt grotendeels of je een triggerpoint goed kan bereiken. Een tennisbal is te groot en te zacht en een squashbal is te klein en te zacht.

Sporten en zelf-massage

Ook voor sporters is het belangrijk om met de juiste zelf-massage tools aan de slag te gaan. Het behandelen van pijnlijke, stijve en korte spieren is niet alleen belangrijk om blessures te voorkomen, maar zonder goede spierverzorging zullen je prestaties zelfs nooit verbeteren.
Ook leent een massagebal zich goed voor warming-up oefeningen. Hier wordt bij de sport Crossfit veel gebruik van gemaakt.

Voor mij biedt de massagebal bij uitstek de ideale doe-het-zelf massage. Probeer het uit en oordeel zelf!

 

Wij geloven dat ontspanning van lichaam en geest ons helpt de juiste keuzes te maken in het leven. En dat je met simpele middelen grote resultaten kunt bereiken. Tijd voor ontspanning.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.